Jurnalul Săptămânii, 9 Octombrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Scade presiunea în rețea! Deoarece contractul de furnizare cu Gazprom a fost prelungit cu o lună, prea târziu, furnizorul rus nu reușește să pompeze și să tranziteze prin Ucraina întregul volum de gaze, de care are nevoie Republica Moldova. Prin urmare, trebuie să economisim, ca să nu ajungem în coșmarul de acum 20 de ani.

Se scumpește pâinea! Producătorii au anunțat ajustări de preț, iar alți brutari spun că, până la sfârșitul anului, vor modifica și ei costurile. Mai mult de nevoie, se justifică aceștia. Potrivit lor, în ultima perioadă s-au scumpit carburanții, forța de muncă, dar și materia primă, precum uleiul și făina, chiar dacă avem o recoltă bună de grâu în acest an. Responsabilii nu exclud că, după ce se va scumpi gazul și electricitatea, vor urma noi majorări de preț și la produsele de panificație.

Unii profesori refuză cu înverșunare să se vaccineze. Nici să se testeze nu vor, așa cum au indicat autoritățile la începutul anului școlar. Mai mulți profesori și educatori, care, sub protecția anonimatului, au discutat cu reporterul Jurnal TV, nu cred că prin abaterea pe care o comit, ar pune în pericol sănătatea copiilor. Anterior, Ministerul Sănătății anunța că pentru un mediu sigur în instituțiile de învățământ e nevoie ca cel puțin 95 la sută dintre dascăli să fie imunizați.

Opinia ta contează. Comentează!