Jurnalul Săptămânii, 25 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Creșterea prețurilor ne va sărăci simțitor în acest an. Veniturile populației vor fi cu 13% mai mici decât în anul trecut, afirmă experții în politici economice. Șocul va fi mare, spun specialiștii, întrucât scumpirile au afectat practic toate domeniile.

Agricultorii au ieșit la protest în raioanele Rezina, Căușeni, Ungheni și Fălești, și au cerut Guvernului restituirea parțială a plăților pentru motorina procurată de ei. Totodată, au cerut compensarea parțială a costurilor la carburanți, îngrășăminte și pesticide proporțional cu scumpirile din ultimele șase luni. Guvernul a cedat și a acceptat să compenseze integral acciza la motorina utilizată de întreprinderile agricole mici și mijlocii în anul curent.

Poveștile de viață ale refugiaților sunt demne de o carte. Maria Artamonova, una dintre cele peste 90 de mii de persoane refugiate din Ucraina, și-a găsit aici pacea. Viața la Chișinău este exact ca acea, pe care a trăit-o până în clipa, în care războiul a divizat lucrurile în până și după. ”Pacea este o stare normală, în care trebuie să trăiască fiecare om”, afirmă eroina noastră.

Opinia ta contează. Comentează!