Jurnalul Săptămânii, 27 Februarie

Prezentat de Adrian Prodan

Situația la Căile ferate este critică! Angajaţii din zona de nord, de la Ocniţa au blocat, în această săptămână, în semn de protest, circulaţia trenurilor marfare care intră în Republica Moldova. Oamenii nu și-au primit salariile din luna noiembrie, iar conducerea Căilor Ferate îi hrăneşte doar cu promisiuni.

Ne mutăm acum la Frasin, acolo unde se întâmplă lucruri ciudate. Localnicii se declară înspăimântați că, de ceva timp, preotul din sat pune țărână pe fața răposaților înainte să fie înmormântați. Au încercat să discute cu parohul Alexei Gheorghelaș, dar acesta nici nu vrea să îi asculte. Ar chema un alt preot, dar parohul din sat nu vrea să le deschidă biserica. Am încercat să aflăm ce simbolizează acest ritual, dar Alexei Gheorghelaș nu a vrut să ne vorbească în fața camerei.

În centrul Chișinăului s-a deschis Târgul Meșterilor Populari. După cinci luni de ședere acasă, unde au făcut lucruri frumoase, oamenii și-au pus creațiile la vedere. Primii vizitatori au avut o revelație. Oale și ulcioare din lut, instrumente muzicale unice sau obiecte din lemn pot fi admirate și cumpărate până pe 10 martie, în centrul capitalei.

Opinia ta contează. Comentează!