Jurnalul Săptămânii, 22 Ianuarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Medicamentul anti COVID-19 a fost aprobat în Republica Moldova. Urmează să fie avizat prețul pastilei. Nu se cunosc prea multe despre reacțiile adverse ale preparatului. Deocamdată, oamenii nu se grăbesc să-l cumpere, iar medicii - să-l prescrie.

Am intrat în stare de urgență. Decizia a fost provocată de criza din sectorul energetic. S-a întâmplat după ce gigantul rus Gazprom a anunțat Moldovagaz că va sista livrările de gaze naturale dacă Guvernul de la Chișinău nu va achita datoria curentă. Hotărârea s-a lăsat cu discuții aprinse în Parlament.

Facturile la gaz pun în dificultate și instituțiile de învățământ. Școlile și grădinițele trebuie să achite zeci de mii de lei pentru încălzire. Directorii acestora spun că ar putea renunța la procurarea cărților, a mobilierului sau vor amâna lucrările de reparație, pentru a putea plăti facturile. Totuși, temperatura în sălile de studii și în grădinițe va fi menținută, deoarece sănătatea copiilor este mai presus de orice criză, spun ei.

Opinia ta contează. Comentează!