Image-Description
Andrei Năstase, la Cabinetul din umbră: Dodon este cea mai mare amenințare pentru R.Moldova
Politic 13 decembrie 2019, 08:47 | 2597

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că președintele Igor Dodon reprezintă actualmente cea mai mare amenințare la adresa Republicii Moldova, un „al doilea Plahotniuc” de care trebuie să fie scăpată țara.

„Igor Dodon este pericolul cel mai mare, cea mai mare amenințare la adresa Republicii Moldova, și noi cu toții trebuie să facem așa încât țara să fie scăpată de cel de-al doilea Plahotniuc. Pentru că el asta se vrea, de asta apelează la tot felul de strategi. Cunoaștem foarte bine că strategii sunt din Rusia, pentru că fără Rusia, Dodon ar fi nimic”, a declarat Andrei Năstase, invitat în emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

În calitatea sa de fost ministru la Interne, Andrei Năstase a declarat că, pe lângă fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, și omul acestuia de încredere, Serghei Iaralov, În R.Moldova ar mai fi încă foarte multe persoane cu dublă identitate. El a refuzat, însă, dacă printre acestea sunt foști sau actuali deputați democrați, lăsând să se înțeleagă că astfel ar putea periclita anchete care se află în derulare.

În alt context, Năstase nu a exclus că el sau alt reprezentant al Platformei DA ar putea candida în circumscripția Hâncești pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul R.Moldova.

„Mai sunt prezidențialele, mai sunt și alte alegeri, nu neapărat parlamentare. Noi analizăm toate variantele posibile pentru că suntem un partid responsabil. Platforma DA a fost și rămâne partidul care a demonstrat consecvență, coerență, a demonstrat că știe ce vrea, a demonstrat că duce lucrurile la bun sfârșit. La fel cum în campaniile electorale am participat de fiecare dată și ne-am bătut acolo, fără a mima. Dacă va fi să candidăm, să candideze cineva de la Platforma DA la Hâncești, o va face, dar, bineînțeles, mai este timp pentru a discuta asemenea lucruri”, a declarat liderul Platformei DA.

Amintim că și președinta PAS, Maia Sandu, partenera lui Andrei Năstase din Blocul ACUM, declara la Jurnal TV că participarea sa la alegerile parlamentare noi în circumscripția Hâncești nu este exclusă, la fel ca și înscrierea în cursa electorală pentru fotoliu de șef al statului, la alegerile prezidențiale din 2020.

Emisiunea integral o puteți vedea aici:

Opinia ta contează. Comentează!