Jurnalul Săptămânii, 8 Ianuarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Scumpirea carburanților continuă. Autoritățile de la Chișinău admit o înțelegere de cartel între benzinării și spun că întreprind deja măsuri pentru a combate acest fenomen. Reporterii noștri au mers joi la mai multe benzinării din capitală pentru a compara prețurile afișate.

Președintele Maia Sandu și-a administrat doza booster de vaccin împotriva COVID-19. Se întâmplă la jumătate de an după ce șefa statului a primit două doze de AstraZeneca. De data aceasta, medicii au imunizat-o cu Pfizer, deoarece la booster se recomandă ”încrucișarea” vaccinurilor.

Anul 2021 a fost marcat și de fenomene care au afectat în mod dramatic economia și cetățenii Republicii Moldova. Vorbim de ”criza gazelor”, care a izbucnit la sfârșitul verii și s-a atenuat în pragul iernii, odată cu prelungirea contractului cu gigantul rus „Gazprom”. Doar că Moscova invocă și o datorie la gaze de peste 700 de milioane de dolari. Furnizorul rus amenință că va închide robinetul la cea mai mică restanță la plata pentru consumul curent și ne arată cu degetul la prețul foarte mare al gazului pe piețele europene. Gazprom sugerează că moldovenii ar putea plăti chiar mai mult decât tariful existent.

Opinia ta contează. Comentează!