Un magistrat de la Judecătoria Ciocana și-ar fi depășit limitele atribuțiilor
Justiţie 10 noiembrie 2020, 19:35 | 1876

Un magistrat de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a anulat ordonanța Procuraturii Anticorupție privind soluționarea în mod separat a cauzei penale în privința unui fost șef la Victoriabank. Este vorba de Natalia Politov-Cangaş, care acum două luni urma să ajungă în instanță pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale. Procuratura anticorupție consideră că decizia judecătorului este ilegală.

Procuratura Generală a emis un comunicat, în care se arată că magistratul de la Judecătoria Chișinău și-a depășit limitele atribuțiilor.

REACȚIA PROCURATURII GENERALE: "Procuratura consideră că astfel de hotărâri adoptate în cadrul urmăririi penale, cum ar fi disjungerea, nu sunt susceptibile a fi contestate la judecătorul de instrucție și, respectiv, judecătorul și-a depășit limitele atribuțiilor."

sursa: procuratura.md

Procuratura anunță că va contesta decizia magistratului și va examina posibilitatea tragerii acestuia la răspundere.

REACȚIA PROCURATURII GENERALE: "Chiar dacă judecătorul a indicat că decizia este irevocabilă, Procuratura anticorupție consideră decizia judecătorului ilegală și anunță că o va contesta la Curtea de Apel Chișinău, instanța de recurs urmând să corecteze greșeala admisă de judecătorul de instrucție."

sursa: procuratura.md

Reprezentanții procuraturii consideră că judecătorul ar fi urmărit scăparea învinuitei de răspundere penală. Acum două luni, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în dosarul privind implicarea în „furtul miliardului” a unei bănci comerciale. Rechizitoriul procurorilor vizează instituția bancară în calitate de persoană juridică - învinuită de spălare de bani, dar și pe fosta președintă a Comitetului de Direcție al acestei bănci. Natalia Politov-Cangaş este acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale. Politov-Cangaş este cercetată în libertate, după ce în luna martie curent, aceeași instanță a respins demersurile procurorilor privind arestarea preventivă.

Opinia ta contează. Comentează!