„Iar aceasta revizuire trebuie să includă și aplicarea unor măsuri coercitive, de genul retragerii cetățeniei românești acelor indivizi care nu respectă interesele românești. Pentru unii români de la Chișinău, cetățenia României este doar o protecție a intereselor lor personale. Ce pot ei să facă pentru România nu este important. Chiar mai rău, prin tot ce fac politic, ne arată că se șterg zilnic la fund cu interesele noastre. Contează doar averile lor și siguranța personală”, scrie Iulian Fota pe Facebook.

El se mai întreabă: „În ipocrizia lor imensă, îi mai răbdăm mult pe indivizii ăștia?”.

Presa de la Chișinău notează că, în prezent, PSRM are cinci deputați care dețin cetățenia României. Aceștia sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac şi Adrian Lebedinschi.

Iulian Fota este șconferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din România, iar în trecut a fost consilier prezidențial pentru securitate națională (2009 – 2014), director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009), consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de apărare, în Ministerul Apărării Naționale (2001 – 2005).