Jurnalul Săptămânii, 3 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Imunizarea populației a început să capete un alt ritm. Cel puțin asta ne spun responsabilii de la Ministerul Sănătății. Numărul de persoane vaccinate în săptămâna trecută s-a dublat față de cea precedentă. Poate fi și din cauza că au apărut noi doze de vaccin. Până astăzi, Republica Moldova a recepționat peste un milion de doze de ser anti-COVID-19. Dintre acestea, 700 mii au fost administrate. La Palatul Republicii, de exemplu, a fost învălmășeală mare. Oamenii au stat la coadă ore în șir pentru a se imuniza cu serul rusesc Sputnik-V. Unii au venit încă din timpul nopții, pentru a se asigura că vor reuși să se vaccineze. În total, în cadrul maratonului, s-au vaccinat 4362 de persoane, dintre care 4000 și-au administrat serul rusesc.

Interlopul Grigore Caramalac, poreclit ”Bulgaru” s-ar implica din nou în campania electorală din Republica Moldova. La alegerile prezidențiale acesta și-ar fi trimis omul de încredere la Chișinău, pentru a destabiliza situația în favoarea lui Igor Dodon, iar de data aceasta fugarul a înființat o așa-zisă platformă civică ce își manifestă susținerea pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Este concluzia unei analize efectuate de către experții Comunității WatchDog.md

În această săptămână am urmărit scandaluri greu de imaginat, ori care ușor puteau fi evitate. La Răzeni, raionul Ialoveni, bunăoară, localnicii se ceartă cu stăpâna unei... biserici. Care este motivul, vă întrebați? Simplu. Femeia susține că biserica este proprietate privată, moștenită de la fratele ei. Acest lucru i-a înfuriat însă pe oameni, care, spun ei, edificiul a fost construit din ajutoarele sătenilor și ale celor din diasporă, iar acum stă cu lacătul la ușă.

Opinia ta contează. Comentează!