Într-o postare pe Facebook, Andrei Năstase a scris astăzi că a avut parte de o primire deosebită la Cancelaria Federală a Austriei, în cadrul căreia l-a informat pe purtătorul de cuvânt al Guvernului austriac despre - cităm - "situația politică de la Chișinău, despre controlul politic asupra justiției şi despre monopolizarea tuturor domeniilor economiei naționale de către gruparea oligarhică aflată la guvernare", citat închis

Andrei Năstase scrie că a mai discutat despre nefuncționalitatea premeditată și artificială a Parlamentului de la Chişinău, dar și despre crearea de obstacole în vederea emiterii hotărârii cu privire la alegerile locale, inclusiv privind scrutinul pentru Primăria Chișinău. ”Alegerile din capitală, spune Năstase, sunt un pericol real pentru alianța informală a forțelor oligarhice din Moldova".

Andrei Năstase a mai efectuat o vizită de lucru la Viena în luna octombrie trecut, când a fost primit la Palatul Imperial de către președintele Parlamentului austriac, Wolfgang Sobotka. S-a întâmplat chiar de Ziua Naţională a Austriei.