Instanța amână repetat ședința în care trebuia să se decidă cui aparțin imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito
Justiţie 20 aprilie 2021, 20:00 | 1292

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a amânat repetat ședința în care trebuia să decidă cui aparțin imobilele „Casa Modei” și clădirea ASITO - lui Veaceslav Platon sau posesorului de jure, Vladimir Russu. Și de această dată, inițiatorul a fost avocatul lui Platon, Ion Crețu. Acesta a cerut procurorului general Alexandr Stoianoglo să pună la dispoziția instanței materialele, care ar demonstra legalitatea ordonanței, prin care a fost anulat sechestrul edificiilor și transmiterea lor în păstrare lui Veaceslav Platon.

SERGHEI ISTRATI, avocatul lui Vladimir Russu: "Avocatul lui Platon domnul Crețu a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general."

ION CREȚU, avocatul lui Veaceslav Platon: "Procurorul general așa reiese că examinând materialele cauzei penale a decis anularea acelor ordonanțe. Codul de procedură penală prevede faptul că procurorul trebuie să prezinte materialele cauzei, ca instanța să ia cunoștință și să decidă dacă procurorul întemeiat sau nu a luat așa hotărâre."

La finele lunii trecute, antreprenorul Vladimir Russu l-a acuzat pe Veaceslav Platon de „atac raider”. Atunci, Russu declara că prin decizii judecătorești și acțiuni suspecte ale procurorilor, cele două clădiri din Chișinău au fost oferite către păstrare și folosință lui Veaceslav Platon. Tot atunci, Platon a declarat pentru presă că cele două bunuri imobile ar reprezenta activele, pe care Vladimir Plahotniuc, prin partenerul său, Vladimir Rusu, a încercat să le legalizeze. Acum o săptămână, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care imobilele au ajuns în posesia lui Platon, invocând încălcări de procedură. Ieri, Stoianoglo a cerut și casarea încheierilor judecătorești, motivând prin faptul că Judecătoria Ciocana a încălcat dreptul de proprietate al companiilor, cărora le aparțin edificiile.

Opinia ta contează. Comentează!