Jurnalul Săptămânii, 6 Martie

Prezentat de Adrian Prodan

În această săptămână, de departe cel mai important eveniment a fost startul campaniei de vaccinare. Cu toții am fost cu ochii pe primii medici care și-au injectat serul, am așteptat declarațiile lor și am vrut să vedem ce reacții adverse au avut în urma administrării vaccinului anti-Covid. Înainte de a se vaccina, medicii au semnat că sunt de acord să fie imunizați cu vaccinul AstraZeneca, donat de România.

În fiecare oră, un moldovean este răpus de COVID, iar cei mai vulnerabili sunt medicii și lucrătorii medicali din prima linie. Soluția este vaccinarea, doar că, deocamdată, avem puține vaccinuri. Doze de AstraZeneca, din donația românească, au fost repartizate deja în toate spitalele din țară. Așa cum raionul Ocnița se află, de câteva zile, sub incidența codului roșu de COVID, am mers acolo să vedem cum are loc procesul de vaccinare.

Acum să facem un pic de lumină în ceea ce privește vaccinurile anti-Covid și proprietățile acestora. AstraZeneca, vaccinul donat de România, este privit cu reticență de unele țări. Mai exact, este pusă la îndoială eficiența lui în cazul persoanelor trecute de 55 de ani. Am decis să aflăm de la specialiști, care este situația în cazul Republicii Moldova și dacă serul AstraZeneca va fi injectat medicilor moldoveni cu vâsta mai mare de 55 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!