Ședința în cadrul căreia urma să se decidă cui vor aparține două imobile, a fost amânată
Justiţie 15 aprilie 2021, 20:08 | 935

Soarta clădirilor ”Casa Modei” și ASITO din centrul Chișinăului rămâne incertă. Judecătorii au amânat pentru săptămâna viitoare ședința programată pentru azi, la care urmau să decidă cui îi aparțin imobilele: lui Veaceslav Platon sau posesorului de jure, Vladimir Rusu. Avocatul lui Platon, Ion Crețu, a cerut în prealabil amânarea ședinței, pentru că ar fi bolnav.

SERGHEI ISTRATI, avocatul lui Vladimir Russu: "Avocatul lui Platon este bolnav de Covid."

La ședință urma să fie examinată contestarea depusă de către avocații lui Platon împotriva deciziei procurorului general Alexandr Stoianoglo de a anula ordonanțele prin care cele două edificii au trecut în posesia lui Veacselav Platon. Apărătorul lui Vladimir Russu însă nu vede niciun motiv plauzibil, care ar desființa verdictul lui Stoianoglo.

SERGHEI ISTRATI, avocatul lui Vladimir Russu: "Ei invocă că...judecătorilor de instrucție. Avocații denaturează lucrurile ierarhic inferiori."

Veaceslav Platon ne-a confirmat că avocatul lui acuză simptome de Covid. De menționat că miercuri, acesta a fost prezent la examinarea dosarului în care șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este învinuit de amestec în înfăptuirea justiției.

VEACESLAV PLATON, om de afaceri: "- Mi-a spus că se simte rău. A dat testul. - El de ieri se simte rău? - Azi dimineață m-a sunat. Nu am intrat în detalii, ieri sau noaptea."

La finele lunii trecute, antreprenorul Vladimir Russu l-a acuzat pe Veaceslav Platon de „atac raider”. Atunci, Russu declara că prin decizii judecătorești și acțiuni suspecte ale procurorilor, cele două clădiri din Chișinău au fost oferite către păstrare și folosință lui Veaceslav Platon. Tot atunci, Platon a declarat pentru presă că cele două bunuri imobile ar reprezenta activele, pe care Vladimir Plahotniuc, prin partenerul său, Vladimir Rusu, a încercat să le legalizeze. Acum o săptămână, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care imobilele au ajuns în posesia lui Platon, invocând încălcări de procedură.

Opinia ta contează. Comentează!