În Vietnam, cei 16 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus s-au vindecat
Externe 25 februarie 2020, 15:50 | 1277

Ministrul Sănătății din Vietnam a anunțat că țara sa a scăpat de noul coronavirus. Iar președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a cerut Congresului de la Washington 2,5 miliarde de dolari pentru a lupta cu acest tip de infecție. Totodată, un medic italian, aflat în vacanță în Tenerife, a fost depistat cu virusul COVID-19. În consecință, o mie de turiști din hotelul în care era cazat doctorul sunt izolați. Mai multe informații despre acest subiect aflați în continuare.

În Vietnam, cei 16 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus s-au vindecat și nu a mai fost înregistrat niciun caz nou din 13 februarie. Ultimul bolnav internat, un bărbat de 50 de ani, ce se infectase de la fiica sa, venită din China, şi-a revenit complet. Starea celorlalţi pacienţi, printre care şi un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună. Autoritățile din Vietnam au raportat primele cazuri de îmbolnăvire pe 23 ianuarie, fiind vorba despre doi cetăţeni chinezi. În schimb, situația rămâne alarmantă în China, Coreea de Sud și Italia, unde cazurile de infectare cresc de la o zi alta. Până în prezent au fost înregistrate peste 80 de mii de persoane bolnave, iar 2.700 au murit din cauza coronavirusului.

Noul virus a ajuns și în Spania. Un medic italian aflat în vacanță în Tenerife a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus. În consecință, o mie de turiști din hotelul în care era cazat doctorul sunt izolați în camerele lor. Turistul originar din nordul Italiei a început să se simtă rău și a mers la o clinică din Tenerife, unde a fost izolat imediat. Iar în Italia, măştile din hârtie au ajuns să coste enorm. Parchetul din Milano face o anchetă după ce prețurile pentru dezinfectanții și măștile vândute online au explodat, în condițiile în care în magazine și farmacii aceste produse nu se mai găsesc. Prețurile online ajung la 70 de euro pentru trei măști din hârtie.

Administraţia Trump a cerut Congresului american 2,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii rapide a coronavirusului. Din această sumă, mai mult de un miliard de dolari ar fi necesar pentru vaccinuri, a comunicat Casa Albă. Fondurile vor fi destinate testelor de laborator, carantinei, dezvoltării de vaccinuri şi realizării stocurilor de echipamente personale de protecţie, cum sunt măştile. Din cele 2,5 miliarde solicitate, 1,5 miliarde reprezintă finanţare nouă. Restul ar proveni din fonduri bugetate alocate deja de Congres, cum sunt cele neutilizate pentru combaterea virusului Ebola, dar pentru a căror redirecţionare administraţia Trump are nevoie de aprobarea legislativului. Autoritățile de la Washington au confirmat până acum 53 de cazuri de infectare cu noul coronavirus: 14 diagnosticate în Statele Unite şi 39 în rândul americanilor repatriaţi din orașul chinez Wuhan, principalul focar al epidemiei, dar şi de pe vasul de croazieră „Diamond Princess”, care s-a aflat în carantină în Japonia, arată datele Centrului american pentru controlul şi prevenirea maladiilor. 

Opinia ta contează. Comentează!