Un inspector de integritate va verifica averea procurorului șef al raionului Telenești
Justiţie 20 septembrie 2021, 16:13 | 1298

Agenția Națională pentru Integritate s-a autosesizat în cazul procurorului șef al raionului Telenești. Un inspector va verifica averea lui Vasile Ciubotaru, după ce Jurnal TV a publicat investigația, în care se arată că acesta deține bunuri ce depășesc veniturile declarate legal.

MARIA DASTIC, purtător de cuvânt al ANI: "Sesizarea din oficiu este examinată de către inspector pentru a vedea dacă informațiile conținute în ancheta jurnalistică sunt destule pentru a iniția o procedură de control. Astfel, analizându-se această sesizare din oficiu și investigația pe care ați realizat-o, inspectorul de integritate pe caz a decis inițierea unui control al averii pe numele procurorului șef de la Telenești."

Vasile Ciubotaru este procuror șef al raionului Telenești din luna mai 2014. În emisiunea postului nostru de televiziune, „Jurnalul Săptămânii”, am arătat că în fiecare declarație de avere, făcută publică din acel an, Ciubotaru indică sume generoase primite drept donație de la părinții soției sale.

VASILE CIUBOTARU, procuror șef Procuratura raionului Telenești: "-Practic, în fiecare an primeam. -În jur de 1000.2000.5000? -În jur de 5000, depinde în fiecare an era o sumă diferită. -Ei vă ajută sau cum? -Păi, sunt niște remitențe care sunt folosite atât de noi cât și pentru întreținerea locuinței a părinților socrilor."

Vasile Ciubotaru a indicat în declarația de avere și interese pentru anul 2020 un salariu de 286. 106.88 de lei, obținut de la Procuratura Generală. La capitolul bunuri imobile, familia Ciubotaru indică trei apartamente. Două sunt în blocuri vecine, în orașul Chișinău. Cel de-al treilea apartament este în orașul Orhei. Vasile Ciubotaru mai are în proprietate două terenuri intravilane, un loc de parcare și o debara. Procurorul nu indică nicio mașină.

De asemenea, Agenția Națională pentru Integritate a anunțat că fostul șef interimar al Inspectoratului General al Poliției, Lilian Carabeț, s-ar putea alege cu o amendă pentru că nu a depus declarația de avere și interese personale.

Opinia ta contează. Comentează!