”Regulile care guvernează situaţia studenţilor străini permit cel mult un curs online. Acum vor fi stabilite regulile pentru un semestru, ceea ce va încuraja din nou redeschiderea instituţiilor de învăţământ'', a precizat sursa citată de CNN.

Autoritatea pentru imigraţie şi vămi din Statele Unite a anunţat luni că studenţii internaţionali vor trebui să iasă din țară dacă universităţile lor au trecut la cursuri online din cauza pandemiei de COVID-19. Decizia afectează peste 1 milion de studenţi internaţionali, ce riscă să fie deportaţi din Statele Unite. Preşedintele Donald Trump a calificat marţi drept ''ridicolă'' decizia Universităţii Harvard de a muta în sistemul online toate cursurile, din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, chiar şi pentru studenţii autorizaţi să stea în campus.

Trump, care la 3 noiembrie va încerca să obţină un nou mandat de preşedinte, i-a acuzat din nou pe unii parlamentari că atrag educaţia în dezbaterea politică. ''Unii cred că va fi bine pentru ei, din punct de vedere politic, să ţinem şcolile închise. Acest lucru este intolerabil'', a accentuat preşedintele Trump.

Cu 130.000 de decese cauzate de COVID-19, Statele Unite sunt una dintre cele mai afectate ţări de actuala pandemie, scrie AGERPRES