Copiii din internate, în căutarea profesiei

Alegerea unei profesii este una din cele mai importante decizii în viața fiecăruia. Cu scopul de a ajuta copiii de la orfelinate să se orienteze din timp asupra unei meserii, o fundație filantropică din Capitală le organizează seminarii dedicate. Primul l-a avut ca trainer pe actorul și jurnalistul Andrei Porubin.

După ce au luat masa într-un local din capitală și s-au delectat cu o înghețată, 39 de copii de la câteva internate din țară erau gata să îl primească cu brațele deschise pe Andrei Porubin, și să afle secrete și detalii despre profesia de jurnalist.

Acest eveniment este primul dintr-o serie întreagă. Organizatorii au un scop bine definit în acest sens.

Chiar dacă sunt la vârsta adolescenței, tinerii știu deja ce vor să devină în viitor. Chiar daca unii îl cunosc și apreciază pe Andrei Porubin, nimeni nu a spus că își dorește să devină... jurnalist.

În casele de copii și școlile internat din țara noastră există aproximativ 3000 de copii, o cincime dintre care sunt orfani. În Republica Moldova există în jur de 30 de instituții care lucrează cu copiii rămași fără îngrijire părintească. 

Opinia ta contează. Comentează!