După ziua de ieri, când lumea a sărbătorit Ziua muncii, poienile din spațiile verzi ale Chișinăului arătau astăzi jalnic
Social 2 mai 2024, 20:07 | 787

Cheful s-a consumat, dar au rămas mormanele de gunoi. După ce lumea a sărbătorit ieri cum a crezut de cuviință Ziua muncii, poienițele din spațiile verzi ale Chișinăului arătau astăzi jalnic - numai hârtie, plastic și alte gunoaie lăsate de petrecăreți. Echipa noastră de filmare a constat o atare situație în parcul de la strada Calea Orheiului.

PAULA BEJENARI, reporter Jurnal TV: "Un tablou dezolant vedem astăzi în fâșiile forestiere, unde oamenii s-au bucurat ieri de viață, petrecând într-o veselie cu ocazia zilei muncii. În loc să-și asume responsabilitatea și să lase poiana unde au chefuit așa cum au găsit-o, unii au hotărât că acest lucru trebuie să-l facă alții."

E o dovadă a lipsei de educație și a iresponsabilității, comentează locuitorii orașului.

Dezordine am găsit și în altă parte a orașului, într-o pădure de la șoseaua care duce spre Aeroport.

MARIA RUSNAC, reporter Jurnal TV: "O situație similară este și aici, într-o fâșie forestieră din sectorul Botanica, unde zeci de oameni au marcat ieri Ziua Internațională a Muncii. Astăzi am găsit un tablou sumbru - pungile cu deșeuri au fost lăsate așa, grămadă, deoarece unii s-au lenevit să le ducă la coș."

Potrivit Codului contravențional, persoanele care nu respectă regulile de menținere a curățeniei în orașe și sate pot primi amenzi de până la 1800 de lei, sau pedepsiți cu muncă în folosul comunității, de la 20 la 60 de ore.

Opinia ta contează. Comentează!