Jurnalul Săptămânii, 10 Februarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În 2023, Primăria Chișinău a scos din hazna peste 38 de milioane de lei pentru a organiza concerte și alte manifestații de acest fel. Noi am cerut de la administrația municipiului informații oficiale privind cheltuielile în detaliu, pentru fiecare eveniment. Direcția generală cultură ne-a răspuns doar că toate „au fost organizate conform mijloacelor bugetare planificate”.

Institutul Oncologic recepționează echipamente de zeci de milioane de lei, dar care sunt utilizate câteva luni ori în genere nu au fost puse vreodată în funcțiune. De ce se întâmplă asta? Pentru că aparatele nu au anumite componente ori nu se găsesc piesele de schimb necesare. Cel puțin asta este explicația directorului instituției. Curtea de Conturi a efectuat un audit și concluzia a fost că acolo bugetul a fost gestionat ineficient.

Sute de copii ajung la spital cu gripă și infecții respiratorii acute, iar cazurile de îmbolnăviri sunt în creștere. Autoritățile municipale dau alarma și spun că medicii lucrează la capacitate maximă, iar numărul de paturi în mai multe spitale din Chișinău este limitat. Săptămâna asta, la Spitalul clinic de copii nr.1 au fost internați peste 140 de pacienți.

Opinia ta contează. Comentează!