Digitalizarea, o nouă etapă a agriculturii
Social 25 februarie 2020, 20:54 | 2134

Tehnologiile avansate deschid oportunități pentru agricultori. Așa cred mulți fermieri și producători, potrivit cărora conectarea sectorului agroalimentar la digitalizare este o provocare imensă. Primul eveniment care abordează acest subiect în Republica Moldova se desfășoară la Chișinău.

Agricultorii ar vrea să utilizeze la maximă putere dronele, binevenite la inspectarea și paza câmpurilor, livezilor și viilor, la colectarea de informații despre starea plantațiilor și analizarea lor.

Unii participanți la discuții cred că agricultura are un viitor în Republica Moldova.

Vladimir Miron are 37 de ani și este specialist în tehnologii informaționale. A lăsat programarea și s-a dus în... pădure, atras de apicultură. Secretele albinelor i-au fost transmise de părinți, el fiind al cincilea în familie, care a îmbrățișat această îndeletnicire.

Apicultorul ne-a explicat la ce îi ajută acum cunoștințele din domeniul IT.

În ultimii ani, clima de aici a suportat schimbări simțitoare nu doar pentru oameni, ci și pentru albine. Modernizarea domeniului este inevitabilă, afirmă apicultorul.

Prezentul și viitorul agriculturii digitale, impactul și felul în care noile tehnologii revoluționează sectorul agroalimentar, beneficiile și amenințările din domeniu sunt subiectele care au mai fost analizate și dezbătute în cadrul „AgTech: Digitalizarea agriculturii în Moldova”. Evenimentul este organizat cu sprijinul USAID, Swiss Cooperation în Republica Moldova și Fondul European pentru Europa de Sud-Est. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie