Complexul din Chișinău al victimelor catastrofei de la Cernobîl nu este gata nici astăzi, deși trebuia să fie gata încă în primăvară
Social 21 iulie 2021, 20:24 | 2007

Pasărea pre limba ei piere! Deși autoritățile municipale se lăudau că vor amenaja Complexul victimelor catastrofei de la Cernobîl până în primăvară, lucrările nu au fost finisate nici până astăzi. Din aprilie până recent, monumentul de pe strada Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei a fost lăsat în voia sorții.

ADRIAN PRODAN, reporter Jurnal TV: "Deși au trecut aproximativ trei luni de când autoritățile promiteau că vor duce totul la bun sfârșit, vedem însă că și astăzi se muncește aici. Lucrările au început acum câteva zile, însă în toată această perioadă, complexul a fost lăsat de izbeliște și înconjurat de buruieni."

Pe lângă muncitorii de la "Spații Verzi", mai puteau fi văzuți angajații unei companii, care instalau sistemul de irigare. În rest, totul e pus pe pauză.

OLEG CARAMALAC, om de afaceri: "Noi facem numai lucrările privind instalarea sistemului de irigare. Atât. Noi suntem o parte a proiectului. Lucrările le-am început acum câteva zile."

Lucrările de construcție și amenajare a complexului urmau să fie finisate la sfârșitul lunii aprilie, dar, potrivit reprezentanților Preturii Botanica, ele au fost stopate, deoarece agentul economic care a câștigat licitația, nu și-a onorat angajamentele contractuale.

VITALIE JACOT, vicepretor al sectorului Botanica: "Pavajul care era folosit de antreprenor nu corespundea cerințelor de calitate. Respectiv, după stoparea lucrărilor s-a apelat la INCERCOM pentru expertizarea pavajului pus, iar suspiciunile noastre s-au adeverit. Astfel, antreprenorul a fost obligat să scoată pavajul și să-l pună din nou. Din cauza asta lucrările au fost tergiversate."

Pentru Complexul victimelor catastrofei de la Cernobîl, din bugetul municipal, a fost alocat peste un milion și jumătate de lei.

Opinia ta contează. Comentează!