Un avocat a fost reținut în flagrant delict pentru trafic de influență
Justiţie 9 decembrie 2021, 15:37 | 1008

Un avocat din Chișinău a fost reținut de către ofițerii SIS și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Potrivit denunțătorului, avocatul ar fi pretins și primit o sumă impunătoare de bani, afirmând că poate influența un judecător în luarea unei decizii.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, avocatul și intermediarul său au fost reținuți în timpul transmiterii primei tranșe din suma pretinsă anterior - 20 de mii de lei, predestinată pentru influențarea unor judecătorilor.

Avocatul a transmis banii intermediarului, pentru ca acesta, la rândul său, să-i schimbe în euro. Potrivit anchetei, avocatul a pretins de la un cetățean mijloace financiare în sumă de 3 000 de euro. Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra magistraților Curții de Apel Bălți, care examinează cauza penală și ar putea determina persoane cu funcție de demnitate publică să adopte o decizie favorabilă, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond. Apărătorul și complicele acestuia au fost reținuți pentru 72 ore, iar pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală pe faptul traficului de influență. Aceștia riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!