Discuții între PSRM și ACUM
Politic 4 iunie 2019, 15:32 | 1507

După două runde de discuții, în prima jumătate a zilei, reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS și cei ai PSRM nu au ajuns la un numitor comun. Președinții celor două formațiuni au declarat că rămân pe aceleași poziții. Problema constă în cine va fi prim-ministru și președinte al Parlamentului.

Prima rundă de negocieri a început la ora 9:00. Discuțiile cu ușile închise au durat mai mult de o oră. Ulterior, s-au făcut declarații de presă.

După primele negocieri, liderii Blocului ACUM și cei ai PSRM au convocat fracțiunile, pentru consultări. La ora 12:30 a început a două rundă, dar nici aceasta nu s-a soldat cu vreo înțelegere reciprocă.

Zinaida Greceanâi a declarat că va convoca Consiliul republican al PSRM, care va examina propunerea Blocului ACUM Platforma DA și PAS, și cea a Partidului Democrat, făcută anterior. Poziția Blocului ACUM a fost anunțată într-un comunicat de presă.

Precizăm că la sfârșitul săptămânii trecute, Partidul Democrat a invitat Partidul Socialiștilor la discuții privind formula de guvernare și conlucrare în legislativ. Atunci, PD a precizat că este gata să-i ofere PSRM-ului funcţia de președinte al Parlamentului. 

Opinia ta contează. Comentează!