Avocații lui Dorin Damir au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana
Justiţie 14 iulie 2021, 17:27 | 1194

Avocații lui Dorin Damir, plasat acum o săptămână în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, și urmează să ceară eliberarea lui la Curtea de Apel Chișinău. Despre acest lucru anunță activistul Pavel Grigorciuc.

PAVEL GRIGORCIUC, activist: "Am fost informați că mâine va avea loc procesul de judecată pe cazul lui Damir, unde avocații vor cere eliberarea lui, iar procurorii vor cere arestarea acestui șarlatan, așa cum trebuie să se întâmple și în cazul altor oameni din gruparea Plahotniuc. Șarlatanii încearcă să ne păcălească din nou."

Activistul Pavel Grigorciuc anunță că va desfășura mâine o acțiune de protest în fața Curții de Apel.

PAVEL GRIGORCIUC, activist: "Mâine, la ora 12:30, trebuie să ieșim în fața Curții de Apel și să cerem ca Damir să rămână în arest. Damir este o persoană, care trebuie izolată de societate. Este un infractor, care a influențat instituțiile de drept și procuratura. Dacă va fi eliberat, el va pune presiuni pe cauza penală și procesul de judecată. Casa lui este pușcăria! Acolo trebuie să se afle!"

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Emil Gaitur, ne-a confirmat că avocații au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, și ne-a spus că ședința va avea loc joi, la ora 13:00. Amintim că președintele FEA, Dorin Damir, șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și un angajat de la Poliția de Frontieră au primit pe 7 iulie curent 30 de zile de arest în Penitenciarul nr.13 Chișinău. Aceștia sunt învinuiți de complicitate și instigarea la abuz în serviciu; trecerea ilegală a frontierei; complicitate la delapidarea averii străine; instigarea la divulgarea secretului de stat și complicitate la fals în acte publice. Descinderile la domiciliile, în birourile de serviciu, dar și în automobilele celor trei bănuiți au avut loc pe 5 iulie.

Opinia ta contează. Comentează!