Al treilea val de COVID-19 se amplifică și se accelerează în Africa
Externe 18 iunie 2021, 17:38 | 1020

Al treilea val de COVID-19 se amplifică și se accelerează în Africa, odată cu noile variante de coronavirus, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății, care solicită o creștere a ofertei de vaccinuri. Cu o creștere rapidă a cazurilor de COVID-19 se confruntă Marea Britanie și Rusia.

În Africa, numărul cazurilor crește cu 20 la sută pe săptămână pe tot continentul – a anunțat un înalt responsabil al OMS, care a făcut apel la intensificarea livrărilor de vaccinuri. Congo, Namibia și Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei. Creșterea este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioadei și de răspândirea unor variante mai contagioase.

În Europa, autoritățile britanice au înregistrat 11.000 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, depășind pragul de 10.000 pentru prima dată de la sfârșitul lunii februarie, pe fondul unei creșteri a cazurilor de infectare cu varianta Delta (indiană). Potrivit medicilor, infecțiile cresc exponențial în toată Anglia, mai ales în rândul tinerilor. Cu toate acestea, rata mortalității rămâne scăzută, cu 19 decese înregistrate joi, iar vaccinurile sunt considerate foarte eficiente în prevenirea formelor severe de boală legate de noile variante. Cu o explozie de cazuri de COVID se confruntă și capitala Rusiei. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, consideră că agravarea bruscă a epidemiei este cauzată de variantele noi ale coronavirusului, mai agresive și cu o răspândire foarte rapidă. Serghei Sobianin a menționat că în Moscova cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000. Rusia a devenit joi, cu 128.000 de decese, cea mai afectată țară europeană, de la începutul pandemiei, depășind astfel Regatul Unit.

Opinia ta contează. Comentează!