Fiind condamnat într-un dosar penal, Victor Captari continuă să activeze pe post vicepreședinte CNPF
Social 27 ianuarie 2021, 19:35 | 4725

Unui funcționar de la Chișinău i s-a făcut rău, când reporterul Jurnal TV i-a solicitat detalii despre un accident rutier fatal, în care a fost implicat în urmă cu aproape patru ani. Fiind condamnat într-un dosar penal, Victor Captari continuă să activeze și astăzi pe post de membru al Consiliului de Administrație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Accidentul rutier a avut loc în luna mai, în satul Costiceni, regiunea Cernăuţi. Mașina în care se afla Victor Captari a lovit mortal un copil. Peste două luni, instanța din Cernăuți l-a condamnat pe Captari la un an de închisoare, cu suspendare, fără dreptul de a conduce mașina timp de patru ani. Astăzi, funcționarul a negat că ar fi existat vreun accident mortal cu implicarea sa.

În timpul discuției, Captari a început să respire mai greu după ce l-am întrebat ce relații are cu omul de afaceri Veaceslav Platon. Funcționarul a evitat să vorbească cu noi, chiar dacă a fost preîntâmpinat că vom înregistra discuția. Interviu a fost aprobat și de către directorul Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan. După mai bine de trei ani de la producerea accidentului, în care a murit un om, lui Chițan nu îi este clar cum a fost posibil ca lui Captari să-i fie prelungit mandatul de membru al Consiliului de Administrare a instituției.

VALERIU CHIȚAN, PREȘEDINTE CNPF: "Este o situație plină de mister, toată lumea vorbește, dar oficial nu dispunem de careva acte oficiale. Viziunea mea proprie este că fiecare demnitar, demnitate publică trebuie să declare anumite situații, inclusiv cele de incompatibilitate organului legislativ, în cazul dat, Parlamentul, care l-a desemnat în această funcție."

Nenorocirea a avut loc pe 23 mai 2017, în localitatea Costiceni, regiunea Cernăuți. Potrivit presei locale, mașina care aparține lui Victor Captari se deplasa cu viteză excesivă. Șoferul a intrat pe contrasens, a derapat și a lovit în plin bicicleta pe care se afla un copil. Detalii pentru postul nostru de televiziune ne-a dat atunci jurnalistul din Cernăuți, Andei Romanțov.

Mai multe despre acest subiect aflați duminica la Patrula Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie