Boris Johnson a afirmat că sunt şanse mari ca din 21 iunie să nu mai fie nevoie de regula distanţării fizice în Anglia
Externe 4 mai 2021, 17:28 | 565

După mai bine trei luni de la carantina totală, Anglia a revenit cât de cât la normalitate, după ce s-au redeschis magazinele neesenţiale, terasele barurilor, restaurantele, saloanele de coafură şi sălile de sport. Premierul Boris Johnson a afirmat că sunt şanse mari ca din 21 iunie să nu mai fie nevoie de regula distanţării fizice în Anglia, relatează BBC.

BORIS JOHNOSN, prim-ministrul Marii Britanii: "Apar rezultate bune în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică. Cred că din 21 iunie am putea renunţa la regula distanţării fizice. Cred că avem șanse bune. Asta depinde de cifrele pe care le vom avea. Nu putem să spunem categoric că așa va fi. Trebuie să vedem cum va evolua situația epidemiologică."

Peste 34 de milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză a unor vaccinuri anti-COVID-19 în Marea Britanie, ţară care a raportat peste 127.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit celor mai recente statistici guvernamentale.

Peste Ocean, guvernatorul statului american Florida a ridicat ieri, cu efect imediat, toate restricţiile asociate pandemiei de COVID-19, justificându-şi decizia prin eficacitatea şi disponibilitatea vaccinurilor dezvoltate împotriva acestei maladii. Ron DeSantis a promulgat o lege, care pune capăt stării de urgenţă, pe 1 iulie, şi a semnat apoi un decret, care avansa data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai.

RON DESANTIS, guvernatorul statului Florida: "Eu voi suspenda, făcând uz de funcția mea executivă, starea de urgență locală în ceea ce ține de Covid. Cred că decizia aceasta e argumentată de fapte."

Guvernatorul de Florida s-a referit la numărul zilnic al cazurilor de infectare şi la cel al deceselor asociate maladiei, în scădere constantă, în timp ce programul de vaccinare continuă să fie implementat. Aproape 9 milioane de persoane dintre cele 21,5 de milioane de locuitori ai acestui stat american, au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autorităţilor sanitare americane. Vaccinarea a fost deschisă vineri în Florida pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani, care nu mai trebuie să prezinte dovada domiciliului în acest stat, aşa cum se întâmpla din ianuarie şi până la finalul lunii aprilie, din cauza cererii foarte mari pentru vaccinurile anti-COVID-19, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!