Pentru prima dată, de când a fost reținut, presa a putut să-l filmeze pe finul lui Plahotniuc, Dorin Damir
Justiţie 27 octombrie 2021, 20:01 | 1346

Finul lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, a fost filmat astăzi pentru prima oară de la reținerea sa, pe 5 iulie. Damir a fost adus la Judecătoria Chișinău, unde se examinează dosarul angajărilor fictive a fostei Direcții nr.5. Alături de el, pe banca acuzaților era și Valeriu Cojocaru, șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți. Dorin Damir a refuzat să răspundă la întrebările reporterilor.

Dosarul este examinat cu ușile închise.

Dosarul angajărilor fictive în fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului General al Poliției continuă să se afle la etapa ședinței preliminare. Asta din cauza multiplelor demersuri ale avocaților inculpaților în instanța de judecată. De asemenea, procurorii PCCOCS au solicitat examinarea prelungirii arestului preventiv pentru Dorin Damir și Valeriu Cojocaru.

Potrivit Procuraturii, în luna iunie 2017, șeful IGP Alexandru Pânzari și șeful Direcției nr. 5, Valeriu Cojocaru, l-au angajat ilegal pe Dorin Damir ilegal în cadrul Direcției nr. 5 a INI. Cei doi au vrut astfel să-și manifeste loialitatea față de președintele asociației FEA. Acestuia i-au fost date garanții ale unei funcții de stat: drepturi salariale, dreptul de a perfecta acte în baza altor identități, dreptul de a avea acces la materiale și proceduri cu accesibilitate limitată.

Opinia ta contează. Comentează!