Se judecă de șase ani în prima instanță
Social 28 martie 2024, 20:11 | 1604

Soții Borș și-au pierdut fiul mai mare, un băiat de 15 ani, într-un accident rutier. Tragedia a avut loc în 2018, dar dosarul este examinat încă în prima instanță și o finalitate nu se întrezărește. Recent, soții Borș au aflat cu stupoare că instanța a numit o a treia expertiză judiciară în acest caz.

Teribilul accident a avut loc la sfârșitul lunii august 2018, lângă satul Băcioi. Urmărirea penală a durat trei ani, spune Sergiu Borș. Au fost audiați martori și au fost dispuse mai mult expertizeze judiciare. La penultima ședință, avocatul inculpatului a cerut instanței efectuarea unei alte expertize, a treia la număr. „Este o tergiversare clară”, spune Sergiu Borș.

SERGIU BORȘ, tatăl băiatului decedat: "Avocații inculpatului dau date eronate și greșite, iar judecătoarea le acceptă. Deja a dat curs la a treia expertiză. Se face pentru a tergiversa cazul și nu duce la nimic bun. Sunt date eronate și greșite doar pentru ca să nu ajungem la o realitate corectă."

Avocatul părții vătămate nu vede necesitatea numirii altei expertize tehnice, efectuate de aceiași experți.

ALA RAEVSCHI, avocat: "Și pentru mine este o enigmă. Adică fiind elucidate toate întrebările, mai mult de 60 la număr, fiind expuse mai multe opinii, ca să mai avem o expertiză a treia la număr."

Nu vede necesitatea unei alte expertize tehnice nici procurorul de caz.

VEACEASLAV BALAN, procuror: "Eu am fost împotriva numirii a celei de a treia expertize, dat fiind faptul că sunt deja probe care demonstrează vinovăția inculpatului. Însă instanța a procedat așa pentru că legislația îi permite."

Judecătoarea Vasilisa Munteanu invocă lipsa grefierului, care a îngreunat examinarea dosarului. Vasilisa Munteanu nu a vrut să comenteze situația cu expertiza.

VASILISA MUNTEANU, judecător: "- Cu întârziere am venit la ședință pentru că nu am avut grefier. Abia acum mi s-a asigurat. Dați-mi voie să încep ședința de judecată chiar și cu întârziere. - De ce a fost dispusă efectuarea celei dea treia expertize?"

Șoferul Alexandru Stepanciuc este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Ce spune Stepanciuc și ce argumente are avocatul acestuia, și cine este solidar cu familia Borș, aflați duminică, la emisiunea „Patrula”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie