Funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela Saint George a Castelului Windsor
Externe 16 aprilie 2021, 20:08 | 1199

Prințul Philip va fi înmormântat mâine în Capela St. George a Castelului Windsor. Doar 30 de persoane pot participa la înmormântare. Ceremonia va avea loc în conformitate cu ultimele dorinţe ale prințului, începând cu ora locală 15:00. Evenimentul va fi transmis în direct la postul nostru de televiziune.

Slujba religioasă va reprezenta o bună ocazie pentru a omagia şi a celebra viaţa şi activitatea, de peste 70 de ani, desfăşurată de prinţul Philip în slujba reginei și a Marii Britanii. Înmormântarea va fi organizată sub forma unei ceremonii funerare rezervată în general doar monarhilor. Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală va fi depusă în altarul capelei. După încheierea slujbei religioase, la care vor asista regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei. În cadrul ceremoniei vor participa doar 30 de persoane din cauza restricţiilor privind pandemia de COVID-19.

Prinţii William şi Harry, care s-au confruntat cu dificultăţi în relaţia lor din ultimele luni, vor merge separat în timpul procesiunii funerare. Prinţul Charles şi membri ai familiei regale vor participa la procesiune mergând pe jos, imediat în urma sicriului ducelui de Edinburgh, alături de foştii angajaţi ai acestuia. Traseul cortegiului va fi marcat prin militari din Marina Regală.

Însemnele oficiale ale ducelui de Edinburgh - medalii şi decoraţii conferite, alături de bastonul său de mareşal, precum şi însemne oficiale ale Danemarcei şi Greciei, vor fi depuse pe perne aşezate în altarul Capelei. Planurile pentru această înmormântare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a şi respectă recomandările Guvernului britanic.

Opinia ta contează. Comentează!