Modificările prin care s-a redus termenul în care poate fi efectuat controlul de avere au fost anulate de CC
Justiţie 21 septembrie 2021, 16:22 | 514

Modificările operate la legea Autorității Naționale de Integritate, prin care s-a redus, de la trei ani la un an termenul, în care poate fi efectuat controlul de avere și interese personale, au fost declarate neconstituționale. Modificările au fost votate anul trecut de fosta majoritate parlamentară PSRM-Partidul Șor.

DOMNICA MANOLE, președintele CC: "Se declară neconstituțională legea numărul 244 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative."

Autoritatea Națională de Integritate a salutat decizia Curții Constituționale.

COMUNICAT DE PRESĂ AL ANI: "Instituția noastră apreciază această decizie ca fiind una corectă și imparţială. Considerăm că prin votarea acestei legi s-a dorit în mod voalat de a limita și îngrădi activitatea inspectorilor de integritate, în contextul în care aceștia au dat dovadă de curaj, atunci când au emis constatări și rezultate pe primele dosare pe avere de rezonanță."

Legea declarată neconstituțională a fost votată în data de 16 decembrie 2020. Ulterior, deputatul Sergiu Litvinenco, a solicitat Curții Constituționale să suspende acțiunea legii, menționând că există riscul ca, odată cu intrarea ei în vigoare să fie încetate toate dosarele aflate în gestiunea instituției.

Opinia ta contează. Comentează!