Jurnalul Săptămânii, 12 Martie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Deși donațiile pentru refugiați sunt încurajate, iar punctele de colectare ale ajutoarelor par pline, tot mai mulți refugiați, care ajung în Chișinău, se plâng că nu le pot obține. Ucrainenii spun că primesc refuz la haine și produse alimentare, întrucât acestea ar fi pentru centrele de plasament.

În peste 30 de ani de independență declarată, Republica Moldova s-a aflat la cheremul unui singur furnizor de gaze, - ”Gazprom”. Gigantul rus a stabilit mereu propriile reguli de joc, indiferent cine conducea guvernele de la Chișinău. Am plătit pentru gazele rusești mai mult decât alții.

Între timp, combustibilul ajunge la noi prețuri record. Unele benzinării nu au vândut deloc motorină, în timp ce altele au limitat vânzarea la 30 de litri per automobil. Subiectul creșterii considerabile a prețului la pompă a fost discutat și la ședința Guvernului. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a cerut miniștrilor să vină cu propuneri, care ar amortiza impactul asupra economiei, în special asupra agricultorilor și transportatorilor.

Opinia ta contează. Comentează!