Image-Description
Dodon merge într-o vizită de lucru în SUA
Politic 23 septembrie 2019, 09:29 | 1951

După o întrevedere cu ambasadorul american Dereck J. Hogan, în care a discutat agenda dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA, președintele Igor Dodon a anunțat că pleacă într-o vizită de lucru la Washington.

Potrivit unui comunicat al Președinției, în dialogul avut cu ambasadorul SUA la Chișinău, a fost exprimată necesitatea continuării consolidării relațiilor bilaterale de colaborare în toate domeniile de interes major.

În cadrul vizitei de o săptămână pe care o efectuează în SUA, Igor Dodon va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. „Igor Dodon va vorbi despre problemele și realizările Republicii Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele.”, se arată în alt comunicat al Președinției.

De asemenea, Dodon va avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri din străinătate și cu reprezentanți ai conducerii americane, cu influente cercuri evreiești și oameni de afaceri.

„Consider această vizită una din cele mai importante în anul curent din punctul de vedere al promovării politice externe echilibrate”, afirmă Igor Dodon.

Menționăm că ministrul de Externe, Nicu Popescu, anunța recent că discursul președintelui Igor Dodon de la tribuna Adunării Generale a ONU va fi coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Săptămâna trecută și premierul Maia Sandu a efectuat o vizită de două zile în SUA.

Opinia ta contează. Comentează!