Incredibila aventură a motanului Vasea, care a alungat un urs de la petrecerea unor pescari dintr-o pădure din Rusia
Externe 5 august 2021, 16:03 | 1037

Un videoclip senzațional, care surprinde momentele în care un motan câștigă o luptă teritorială cu un urs brun, a fost filmat recent de către un grup de pescari. S-a întâmplat într-o pădure din nordul regiunii Irkutsk.

Pescarii erau în toiul unei petreceri, după o zi petrecută pe râul Angara, când un urs brun tânăr s-a apropiat de tabăra lor. Ursul a ajuns la câțiva metri distanță de focul de tabără, când motanul Vasili, luat și el în expediție de stăpânii lui, a sărit înaintea ursului. Clipul, care a fost filmat de Serghei Tarasov, arată pisica înfoiată și cu spatele și coada arcuite, în poziție de „luptă”. Ursul părea nedumerit de curajul incredibil al felinei. Motanul a rămas ferm pe poziție chiar și atunci când ursul s-a ridicat pe picioarele din spate.

După câteva minute, ursul a părăsit tabăra, dar pisica a rămas pe loc până s-a asigurat că animalul nu se mai întoarce. Clipul a fost distribuit online de o persoană care a explicat că pescarii au rămas pe loc atunci când a apărut ursul pentru că era cel mai înțelept lucru pe care puteau să-l facă. Dacă ar fi fugit, cel mai probabil ursul i-ar fi atacat. Motanul a fost „elementul surpriză”, care l-a dezarmat pe prădător.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie