Roberta Metsola a declarat că Guvernul de la Chișinău va avea tot sprijinul necesar și după alegerile europene din iunie curent
Social 18 aprilie 2024, 17:25 | 9077

Cea mai bună decizie a actualului Parlament European a fost în privința Republicii Moldova, care a obținut statutul de țară candidat pentru aderarea în spațiul comunitar. Despre acest lucru a vorbit președintele legislativului european, Roberta Metsola, într-un interviu acordat trimisului nostru special la Bruxelles, Iulia Sarivan. Guvernul de la Chișinău va avea tot sprijinul necesar și după alegerile europene din iunie curent, a subliniat Roberta Metsola.

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "- Doamna Metsola, cum ar putea viitoarele alegeri europene să influențeze aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?"

ROBERTA METSOLA, președintele Parlamentului European: "- Mulțumesc mult. Eu cred că una dintre cele mai bune decizii, pe care noi am implementat-o în acest mandat, a fost, în primul rând, să declarăm că Republica Moldova ar trebui să devină o țară candidat pentru UE. Eu doar pot să spun că asta a fost confirmat cu impresiile mele despre Republica Moldova, când am fost în vizită și ne-am adresat adunării pro europene. A fost clar că oamenii vor să se alăture Uniunii Europene. Au spus ca UE este casa lor."

Parlamentul European este deschis pentru toți cei, care au nevoie de ajutor, a declarat Roberta Metsola.

ROBERTA METSOLA, președintele Parlamentului European: "Asta a fost confirmat: putem parcurge următoarele etape: începerea negocierilor și îndeplinirea acordului de cooperare, pas cu pas. Așteptam cu nerăbdare să continuăm să lucrăm alături de Republica Moldova, cu acest parlament, cu această conducere, cărora le mulțumesc mult pentru stabilirea unui curs de reforme. Succes."

În procesul de aderare la blocul comunitar, Republica Moldova are și sprijinul Ungariei.

BALAZS ORBAN, consilier politic al premierului ungar Viktor Orban: "Poziția Ungariei a rămas neschimbată. Sprijinim Republica Moldova, dar și procesul de aderare la Uniunea Europeană. Premierul Republicii Moldova a fost într-o vizită în țara noastră, unde a avut o discuție productivă cu Viktor Orban. Într-o conferință de presă, ei au vorbit în detaliu despre această problemă. Suveranitatea Republicii Moldova și aproprierea acesteia de UE sunt importante pentru Ungaria."

Alegerile europene 2024 vor avea loc în perioada 6-9 iunie. „Rezultatele acestor alegeri vor fi în favoarea cetățenilor Uniunii Europene și în favoarea Republicii Moldova”, a declarat în cadrul unei emisiuni TV premierul Dorin Recean.

Opinia ta contează. Comentează!