Echipament modern în energie la UTM
Social 26 ianuarie 2024, 20:18 | 766

Vehiculele electrice vor fi studiate la Chișinău. Pentru a înlesni procesul, Universitatea Tehnică a fost dotată cu echipament modern în valoare de 542 de mii de dolari, procurat cu sprijinul Agenției americane pentru dezvoltare și al Marii Britanii, prin intermediul Proiectului „Securitatea energetică a Republicii Moldova”. Astfel, studenții de la UTM vor avea și un curs special, privind generarea energiei din surse regenerabile şi stocarea acesteia.

Totul se face pentru un viitor modern, a declarat cu această ocazie directorul USAID Moldova, Jeff Bryan.

JEFF BRYAN, director USAID Moldova: "Statele Unite sunt un partener ferm pentru a susține Republica Moldova în viitorul său energetic modern, ca studenții și profesorii de la universitate să poată să învețe mai bine și să ajute Republica Moldova pentru un viitor modern în energie."

Până acum, multe din laboratoarele UTM erau dotate cu echipament de aproape 60 de ani, ne-a mărturisit Dumitru Braga, decanul Facultății energetică.

DUMITRU BRAGA, decan, Facultatea energetică și energie electrică, UTM: "Instalațiile date corespund tehnologiilor moderne care sunt utilizate în domeniul utilizării surselor regenerabile, producerii energiei, transportului, stocării energiei și combaterea schimbărilor climatice. De aceia studenții utilizând aceste instalații pot vedea care este progresul tehnologic."

Prin intermediul Proiectului „Securitatea energetică a Republicii Moldova”, cu o durată de patru ani, Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională va investi cel puțin 60 de milioane de dolari în consolidarea şi diversificarea sectorului energetic.

Opinia ta contează. Comentează!