Trei minori, de 14 și 15 ani, care ar fi ucis în bătaie un om al străzii, au primit câte 30 de zile de arest
Social 13 octombrie 2021, 20:11 | 2470

Cei trei minori, care ar fi ucis ieri în bătaie un om al străzii, au primit astăzi câte 30 de zile de arest preventiv în Penitenciarul nr.13. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor și a eliberat mandate de arestare. Adolescenții riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

Tinerii, care au 14 și 15 ani, au fost reținuți marți. După pronunțarea judecătorilor, am încercat să vorbim cu cei reținuți, dar aceștia au refuzat să facă declarații.

Din sala de judecată a ieșit și mama unuia dintre făptași, dar femeia s-a îndepărtat rapid când a văzut camerele de luat vederi.

Procurorul de caz al Procuraturii municipiului Chișinău, Marcel Șaban, a declarat că probele acumulate la locul faptei și în cadrul perchezițiilor la domiciliile suspecților sunt suficiente pentru a le fi înaintată învinuirea.

MARCEL ȘABAN, procuror: "- Tinerii și-au recunoscut vina? - Unul dintre ei și-a recunoscut vina parțial, dar aplicarea loviturilor nu este de acord cu calificarea. Doi dintre ei au refuzat să depună declarații și nu s-au expus deloc. Sper să finisăm cât mai curând dosarul și să-l remitem în judecată. Nu cred că va fi posibil în decurs de 30 de zile, pentru că acțiunile procesuale sunt de durată și sunt unele expertize care durează. Cred că va trebui să solicităm prelungirea arestului, dar vedem pe parcurs."

Procurorul a precizat că la domiciliul unuia dintre adolescenți au fost găsite haine murdare de sânge, fapt ce i-a determinat pe anchetatori să pornească un proces de urmărire penală. Mai mult, făptașii au filmat momentul în care îl băteau fără milă pe omul străzii.

Victima a fost găsită marți dimineață lângă coșurile de gunoi din curtea unor blocuri din preajma Ministerului de Interne. La fața locului s-a deplasat poliția și medicul legist. Cadavrul a fost dus la Centrul de Medicină Legală, unde a devenit clar că bărbatul de 35 de ani a decedat în urma hemoragiei la nivelul craniului. Victima avea și două coaste rupte. Potrivit legislației, atacatorii, care sunt acum adolescenți, riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie