Jurnalul Săptămânii, 17 Iulie
Jurnalul Săptămînii 16 iulie 2022, 20:55 | 2183

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Republica Moldova rămâne fără oameni. În ultimii opt ani, de aici au plecat peste 265 de mii de cetățeni.

Creditele îi sufocă pe cei care și-au luat apartamente prin programul „Prima Casă”. Sute de familii riscă să nu-și mai poată achita creditele ipotecare, după ce a crescut esențial rata dobânzilor. Oamenii s-au pomenit într-o situație extrem de complicată. Unii spun că sunt nevoiți să contracteze și alte credite, pentru a face față presiunii financiare. Supărați, oamenii au venit în fața Guvernului să ceară soluții concrete și imediate. Executivul a aprobat un proiect ce conține măsuri de susținere a beneficiarilor.

Drumurile proaste și accesul limitat în curțile blocurile sunt câteva dintre problemele de infrastructură cu care se confruntă locuitorii Chișinăului. O porțiune din strada Albișoara e de groază. Drumul este numai gropi, iar din această cauză șoferii sunt nevoiți să-și repare mașinile în fiecare an. Trotuare nu există. Locatarii au depus petiții la Pretura sectorului Râșcani încă în 2019. Degeaba. Oamenii au fost hrăniți cu promisiuni, iar acum spun că răbdarea lor a ajuns la limită. Pretorul spune că drumul ar putea fi reparat abia în 2023, dar nu-i sigur.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie