Serviciul Vamal are un nou director
Social 10 aprilie 2024, 19:48 | 604

Cabinetul de miniștri a acceptat astăzi demisia lui Igor Talmazan de la șefia Serviciului Vamal. În locul acestuia a fost numit Viorel Doagă, care va asigura interimatul funcției. Tot astăzi și-a anunțat demisia Nicolae Vutcariov, directorul adjunct al Serviciului Vamal.

PETRU ROTARU, ministrul Finanțelor: "Sub conducerea domnului Talmazan am inițiat și implementat noul Cod Vamal, o etapă destul de importantă și complexă. Vreau să-i mulțumesc pe această cale și să-i doresc succes și perspectivă în tot ce își propune să realizeze. În temeiul acelorași prevederi se propune ca Viorel Doagă să fie șef interimar al Serviciului Vamal. El are o experiență de peste 20 de ani în cadrul Serviciului Vamal. A activat în diferite funcții și cunoaște domeniul foarte bine."

Premierul Dorin Recean i-a mulțumit lui Igor Talmazan pentru activitatea sa la șefia Serviciului Vamal și a spus că „apreciază integritatea și corectitudinea” acestuia. Noul șef al instituției, Viorel Doagă, a mai asigurat interimatul Serviciului Vamal în anul 2019. La scurt timp după remanierile aprobate de Guvern, a anunțat că pleacă din funcție șeful adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov.

NICOLAE VUTCARIOV, șef adjunct demisionar al Serviciului Vamal: "Țin să vă asigur că pentru mine a fost o onoare să fac parte dintr-o echipă profesionistă, puternică și integră. Pe parcursul a doi ani și jumătate, activând în perioade de criză economică, energetică și umanitară, noi ne-am confruntat cu multiple provocări, dar le-am depășit și am realizat enorm de multe împreună."

Nicolae Vutcariov a fost numit în funcția de șef adjunct al Serviciului Vamal pe 25 ianuarie 2022. Acum o săptămână, Igor Talmazan și-a anunțat demisia de la șefia instituției, după ce șapte subalterni de-ai săi de la Aeroportul Chișinău au fost audiați, fiind suspectați de corupție. Talmazan a spus atunci că „lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată și este nevoie de o energie nouă pentru a duce la capăt această misiune”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie