Jurnalul Săptămânii, 19 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Prețurile nu vor mai crește în ritm accelerat, ne asigură guvernatorul Băncii Naționale, care spune că Republica Moldova a depășit, probabil, nivelul maxim al inflației. Potrivit lui Octavian Armașu, acest lucru nu înseamnă că tarifele vor scădea. Abia către mijlocul anului 2024, inflația va reveni la nivelul țintă stabilit de BNM, a prognozat Armașu.

„Medicii fac minuni!” O spune o pacientă, care credea că nu mai are șanse. După o intervenție de înlăturare a unei tumori, femeia a suferit o paralizie facială totală. Mai mult de un an, aceasta nu a putut vorbi și nici mânca fără ajutor. Cei mai buni chirurgi ai Institutului de Medicină Urgentă au efectuat o intervenție, pentru a-i restabili pacientei simetria facială. Femeia spune că s-a născut pentru a doua oară.

Aproape un sfert din populația Republicii Moldova constă din persoane nevoiașe, care necesită zilnic atenție, susținere și compasiune. Împovărați de griji și obosiți de lipsuri, oamenii așteaptă ajutor și se bucură de orice inițiativă, care le ușurează viața. Ajutorul vine de la organizațiile nonguvernamentale, în ale căror statut este subliniat cuvântul ”caritate”. În cadrul campaniei „Cunoaște ONG-ul tău” vom vorbi despre rolul și implicarea organizațiilor societății civile în dezvoltarea oamenilor și a comunităților, despre responsabilitatea și solidaritatea organizațiilor față de beneficari. Astăzi vă invităm să-i cunoașteți pe cei, care dăruiesc bunătate, și pe cei, care apreciază binefacerea. Și cu unii, și cu alții a discutat Ana Neamțu.

Opinia ta contează. Comentează!