Premierul Ion Chicu va demisiona imediat după învestirea Maiei Sandu în fucția de președinte
Social 11 decembrie 2020, 19:58 | 18375

Premierul Ion Chicu va demisiona imediat după învestirea Maiei Sandu în fucția de președinte, pe 24 decembrie. Declarația a fost făcută de fostul partnerer de alianță al socialiștilor - liderul PD Pavel Filip, la emisiunea ”Secretele Puterii” de la postul nostru de televiziune. Deocamdată, nici prim-ministrul, nici purtătorul său de cuvânt nu au comentat informațiile enunțate în spațiul public și de alți actori politici. Jurnal TV l-a întrebat astăzi, despre un astfel de scenariu, pe președintele în exercițiu Igor Dodon.

PAVEL FILIP, președintele PD: "- Luând în considerare că acest Guvern acum este susținut de către Șor, eu cred că este de onoarea domnului Chicu să-și prezinte demisia. Eu cred că el va demisona în data de 24 decembrie. - Aveți și ceva informații în acest sens sau? - Se vorbește prin târg, dar eu cred că este și logic acest lucru."

Întrebat de Jurnal TV dacă Ion Chicu va demisiona sau imediat după învestirea Maiei Sandu, Igor Dodon nici nu confirmat, nici nu a infirmat cele spuse de Pavel Filip.

IGOR DOODN, președinte în exercițiu: "Demisii sau nu demisii? Vom vedea! Eu cred că cine a întrebat aici la Jurnal? Filip? Filip cred că se roagă să nu plece Chicu din funcție. Sau se roagă să fie el numit prim-ministru. Pavel - nu știu cum îi spune lui - nicio șansă! Nu te votează pe mata nimeni prim-ministru. Gata! S-a dus. Și în următorul Parlament tot n-o să fiți. Am văzut diferite învinuiri la adresa mea, la adresa colegilor. Nu mai dați vina pe nimeni. V-ați făcut-o cu mâna proprie și o să culegeți și rezultatele. Noi v-am ajutat atunci când trebuia să vă ajutăm... PD-ul a revenit la guvernare. După aceea ați luat altă decizie. În anul viitor, așa cum am menționat, vor fi alegeri anticipate, dar când și cum, vom vedea, vom discuta."

Dodon a avertizat că urmează o perioadă foarte complicată din punct de vedere politic și economic. La începutul acestei săptămâni, președintele ales Maia Sandu a declarat că, dacă prmierul Chicu nu-și va da demisia din proprie inițiativă, Partidul Acțiune și Solidaritae va iniția o moțiune de cenzură.

Opinia ta contează. Comentează!