Jurnalul Săptămânii, 13 Ianuarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Crește numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii. O bună parte dintre cei afectați de virus sunt copii.Cei care nu au indicații pentru spitalizare și prezintă o simplă viroză sunt îndreptați la medicul de familie sau le este recomandat un tratament la domiciliu. Alții au nevoie de supravegherea medicului. Autoritățile ne asigură că, deocamdată, nu există cazuri care ar necesita mobilizarea resurselor adiționale. Specialiștii ne îndeamnă să fim precauți și insistă să respectăm măsurilor de igienă.

Părinții școlarilor din Chișinău dau alarma. Spun că după ce municipalitatea a decis să nu mai finanțeze grupele cu program prelungit, ei ar putea ar putea fi puși în situația de a înregistra cheltuieli suplimentare. Potrivit membrilor Asociației părinți solidari, politicile Primăriei Chișinău au o vădită tentă antisocială. Mai mult. Sistarea finanțării pentru grupele cu program prelungit ar putea pune în pericol securitatea elevilor din clasele primare.

Nemulțumiți sunt și asistenții personali, care au desfășurat o acțiune de protest în fața Primăriei. Manifestanții insistă ca primarul Ion Ceban să renunțe la decizia privind lichidarea serviciului de asistență socială și spun că această problemă trebuie să ajungă la Avocatul Poporului. În replică, Ion Ceban le-a recomandat protestatarilor... să meargă la deszăpezirea orașului.

Opinia ta contează. Comentează!