Ploile au provocat haos în Germania, autoritățile vorbesc de cel puțin 20 de decese
Externe 15 iulie 2021, 16:54 | 628

Case distruse și copaci aruncați pe mașini. Asta s-a întâmplat aseară în Germania, unde ploile au provocat haos. Autoritățile vorbesc de cel puțin 20 de decese. În doar 12 de ore au căzut peste 80 de litri de apă pe metru pătrat. Râurile care au ieșit din matcă, s-au revărsat pe străzi și au pătruns în zeci de locuințe.

Circa 30 de persoane sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit vestul Germaniei, după ce şase case au fost măturate de apele unui rău ieşit din matcă, declarat joi poliţia, potrivit DPA. "Numeroase persoane date dispărute" se aflau pe acoperişurile caselor măturate de ape din landul Renania-Palatinat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de AFP.

Miercuri, ploile abundente au provocat pagube materiale masive, închiderea mai multor autostrăzi şi evacuări în masă. Landul Renania de Nord-Westfalia a fost cel mai afectat de ploile abundente, cauzate de un sistem meteorologic de joasă presiune. Părţi ale oraşului Dusseldorf au fost evacuate miercuri înainte ca râul Düssel să iasă din matcă. Tot în landul Renania de Nord-Westfalia, un pompier din oraşul Altena s-a înecat, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un azil de bătrâni cu 76 de rezidenţi din oraşul Hagen, situat în Valea Ruhr-ului, a fost evacuat miercuri din cauza inundaţiilor. Unele părţi ale oraşului Hagen erau încă inaccesibile miercuri seara. "Oamenii sunt disperaţi", a precizat un purtător de cuvânt al al poliţiei.

Opinia ta contează. Comentează!