Pe timp de pandemie, Primăria Colonița a scos la mezat terenuri din moșia satului
Social 11 aprilie 2020, 01:57 | 2154

Întrunire cu scandal la Colonița. În plină stare de urgență, lumea s-a adunat la o ședință extraordinară a Consiliului local. Evenimentul s-a desfășurat în ciuda restricțiilor impuse de situație. Pe ordinea de zi au fost incluse chestiuni privind terenurile din moșia satului. Presa nu a fost acceptată. Consilierii din opoziție susțin că este vorba de scheme și interese, dar primarul Angela Zaporojan, care reprezintă PSRM, afirmă că are nevoie de bani pentru dezvoltarea comunității.

Încercarea noastră de a vedea cum se întâmplă lucrurile în stare de urgență a fost compromisă. La ușă erau polițiști, care ne-au spus că se respectă toate cerințele Comisiei pentru Situații Excepționale, iar persoanele străine nu au voie să intre în instituție. Însă am urmărit de la distanță dialogul dintre un consilier și ofițerii de poliție.

Consilierii municipali au fost lăsați să intre, dar nu și presa. Imaginile video le-am găsit pe pagina Facebook a unuia dintre consilierii municipali din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. În cadrul ședinței au fost discutate șapte subiecte, care într-un-un fel sau altul se referă la terenuri. Consilierul PAS Mircea Brenici consideră că astfel de probleme trebuie discutate în prezența sătenilor.

Din cei 13 membri ai Consiliului local Colonița, nouă sunt din partea PSRM, pe care îl reprezintă și primarul Angela Zaporojan. Opoziția afirmă că ședința și convocarea ei în regim de urgență este o schemă bine pusă la punct.

Primarul comunei Colonița, Angela Zaporojan, respinge acuzațiile opoziției și afirmă că este nevoită să scoată terenurile la vânzare pentru binele comunității.

Întrebată dacă autoritățile centrale au autorizat ședința Consiliului pe timp de pandemie, Angela Zaporojan a declarat ca a primit acordul de la Cancelaria de stat, cu o condiție - toți consilierii vor purta măști și vor sta la doi metri unul de altul. 

Opinia ta contează. Comentează!