Dragalin își evaluează activitatea
Social 28 martie 2024, 15:56 | 442

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, spune că a revoluționat instituția pe care o conduce. Asta chiar dacă recunoaște că nu a reușit să livreze rezultatele așteptate de societate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. De asemenea, Dragalin a insistat asupra ideii ca Procuratura Anticorupție să fie comasată cu CNA, iar în loc să fie constituită o entitate după modelul Direcției Naționale Anticorupție din România.

Veronica Dragalin spune că a reușit să schimbe Procuratura Anticorupție datorită propriului său comportament, despre care afirmă că este unul care respectă normele etice ale meseriei de procuror.

VERONICA DRAGALIN, șeful Procuraturii Anticorupție: "Am simțit și eu că așteptările erau și sunt enorme. Eu cred că am reușit, din unele puncte de vedere, să revoluționez această instituție, pentru că sunt sigură că eu, în calitate de șef al acestei instituții, nu am călcat niciodată peste o linie de etică. De corupție nici nu mai vorbim. Deci, eu sunt absolut sigură că deciziile care au fost luate de mine personal au fost corecte, legale și fără niciun gram de corupție."

Întrebată dacă este la fel de sigură de integritatea tuturor colegilor săi, Dragalin a spus că „nu bagă mâna în foc”. Totuși, șefa Procuraturii Anticorupție afirmă că urmărește cu atenție comportamentul subalternilor săi, find conștientă că mizele sunt prea mari pentru a se încrede în comportamentul unor procurori.

VERONICA DRAGALIN, șeful Procuraturii Anticorupție: "Nu pot băga mâna în foc pentru fiecare persoană cu care lucrez. Procuratura Anticorupție are în gestiune peste o mie de dosare și clar lucru că eu nu pot, o sigură persoană, să reușesc, să intru în esența a absolut fiecare dosar. Asta nu înseamnă că eu mai departe nu o să examinez fiecare chestie care ajunge la mine pe masă cu atenție, pentru că, totuși, vorbim despre lucruri foarte importante, dosare extrem de complexe și importante, dar și interese foarte multe care stau în spate, iar eu îmi dau foarte bine seama."

Veronica Dragalin a mai declarat că reorganizarea Procuraturii Anticorupție după modelul DNA din România ar permite procurorilor să investigheze mai ușor faptele de corupție, iar într-o astfel de instituție ar putea activa doar procurori și ofițeri de investigații, care au trecut evaluarea externă și extraordinară a integrității.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie