Citiți mâine în Jurnal de Chișinău
Jurnal de Chişinău 9 mai 2019, 22:01 | 1783

Care sunt principalele subiecte din editia de maine a saptamanalului „Jurnal de Chisinau”, aflam de la colega noastra Carolina Chirilescu.

In timp ce Kazahstan, Belarus si Ucraina au simbolurile lor nationale legate de aniversarea victoriei impotriva Germaniei naziste, Republica Moldova ramane tributara unui simbol dubios, panglica „Sf. Gheorghe”. Majoritatea cetatenilor se declara fara discernamant admiratori ai acestei panglici. JURNAL de Chisinău a solicitat opinia mai multor jurnaliati din Ucraina, Georgia, Lituania si Belarus despre atitudinea concetatenilor lor fata de simbolul Federatiei Ruse legat de aniversarea victoriei asupra Germaniei naziste. „Panglica Sf. Gheorghe ne provoaca furie, insulta si durere”, ne-a spus unul dintre jurnalisti.

Tot in Jurnal de Chisinau aflati ce cred PSRM si PD despre alegerile parlamentare anticipate. Socialistii sustin ca cel mai probabil in toamna vom avea alegeri parlamentare anticipate, deoarece nu sunt de acord cu un ele conditii ale celor din Blocul ACUM. Adrian Candu a declarat pentru ziarul nostru ca Partidul Democrat va face tot posibilul pentru a evita anticipatele.

Azi, fratele cel mare al compozitorilor Petre si Ion Teodorovici, Adrian Teodorovici, implineste 80 de ani. S-a nascut la 9 mai 1939, in satul Glinjeni, in Romania Mare, dintr-un tata roman si o mama poloneza. A studiat la doua institutii de invatamant superior din Odesa si Rusia, specialitatea apicultura. Locuieste impreuna cu sotia intr-o casa, la constructia careia au contribuit mult si fratii sai trecuti din viata. Adrian Teodorovici spune că 80 de ani, în realitate, nu sunt ani mulți. Prea repede au trecut aceste opt decenii, ne-a spus Teodorovici. Mai multe cititi intr-un interviu publicat in paginile ziarului JURNAL de Chisinau.

Opinia ta contează. Comentează!