Citiți Mâine în „Jurnal De Chișinău”
Jurnal de Chişinău 4 aprilie 2019, 20:10 | 1295

Despre ce subiecte scriu mâine colegii noștri de la săptămânalul „Jurnal de Chișinău”, aflăm chiar acum de la reporterul Carolina Chirilescu. Bună seara, Carolina! Te ascultăm.

In regiunea transnistreana prospera o afacere cu criptomonede, beneficiarul principal fiind holdingul Sheriff si un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne al Federatiei Ruse. Achizitionarea echipamentului a fost efectuata printr-o banca implicata in furtul miliardului. Actorii si firmele implicate au afaceri în domeniul energetic, al telecomunicatiilor, internetului in Crimeea si in Occident. Afacerea cu criptomonede se face pe datoria istorica a Moldovagaz fata de Gazprom, care constitue in acest moment peste 7 miliarde de lei.

Duminica, se implinesc zece ani de la protestele anticomuniste din 7 aprilie 2009 din centrul Chisinaului, care au degenerat in violente si devastarea cladirilor Presedintiei si a Parlamentului. Ce spun dupa zece ani cativa dintre cei care au organizat si au participat la acele evenimente, dar si ce functii detin in prezent viceministrul de interne de atunci, Valentin Zubic, fostul comisar al municipiului Chisinău, Vladimir Botnari, si cine ar beneficia de pe urma acelor evenimente, cititi maine in Jurnal de Chisinau. O femeie de 90 de ani isi cauta dreptatea in judecata. Eugenia Gaspar din Braniste, Rascani, ii invinuieste pe angajatii primariei din localitate ca i-ar fi luat, ani la rand, ajutorul social in valoare de 12.000 de lei. Angajatii primariei se jura ca nu s-au atins de niciun banut, totusi dosarul penal pe numele acestora a fost trimis in judecata. Detalii despre acest caz aflati tot din editia de maine a Jurnalului de Chisinau.

Opinia ta contează. Comentează!