Jurnalul Săptămânii, 6 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În primele zile ale lunii aprilie, consumatorii din Republica Moldova au utilizat, în gospodăriile lor, gaze din Statele Unite ale Americii. Acestea au fost livrate prin portul grecesc Alexandroupolis. Potrivit autorităților de la Chișinău, este vorba despre un volum de testare de 2,6 milioane metri cubi de gaze, importate de Energocom.

Deputatul fostului Partid Șor Marina Tauber este milionară. Cel puțin asta reiese din declarația sa de avere pentru anul 2023. Se pare că Tauber este și o norocoasă pentru că a câștigat, la evenimente de familie, zeci de mii de euro. Doar la sărbătorile de iarnă, cineva i-ar fi dăruit... 43 de mii de dolari. De cealaltă parte, Tauber indică și datorii consistente - mii de euro luate de la exponenți ai aceluiași partid soc acum în afara legii.

Licitații cu semne de întrebare la Chișinău-Gaz și alte întreprinderi de profil. Unii operatori economici au observat că de fiecare dată câștigă aceleași companii, chiar dacă altele propun un preț mai atractiv. „Scopul final e furtul banului public”, afirmă participanții la astfel de vânzări. În replică, cei de la Chișinău-Gaz spun că sunt informații manipulatorii. Moldovagaz a apelat la Centrul Național Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!