Incidentul s-a produs în seara zilei de joi, în jurul orei 23. Martorii acestui act de vandalism au fost vecinii, care l-au anunțat pe proprietar despre cele întâmplate.

Maxim Garam a chemat poliția și a mers să scoată imaginile de pe camerele de supraveghere. Cele văzut l-au șocat - un individ înarmat cu un cuțit strica mobila și alte bunuri. Iar în momentul în care făptașul spărgea un geam, prin apropiere a trecut o mașină a poliției, dar ofițerii pur și simplu s-au văzut de drum.

Un angajat al barbershop-ului ne-a spus că el a fost primul, care a venit la fața locului. Acesta ar fi văzut cum cineva a încercat să-l oprească pe făptaș, dar nu i-a reușit.

Maxim Garam l-a recunoscut pe făptaș și a oferit toate datele polițiștilor. De atunci au trecut șase zile, iar suspectul așa și nu a fost reținut, spre nemulțumirea proprietarului.

Pentru a afla unde se află cel vizat, am sunat la rudele lui. Acestea afirmă că individul a ajuns pe mâna medicilor psihiatri.

Maxim Garam spune că a muncit cinci ani peste hotare pentru a-și putea îndeplini visul. Nu s-a gândit vreodată că i se va întâmpla una ca asta. Acum, vrea un singur lucru - dreptate.

Pentru a primi răspuns la mai multe întrebări am mers la Inspectoratul de Poliție Orhei, dar șeful Inspectoratului, Vasile Adasan, nu era la locul de muncă. Un ofițer ne-a spus că Adasan este plecat la Chișinău. A fost inabordabil și când l-am sunat pe numărul personal. Nu ne-a răspuns la apel nici ofițerul de presă al Inspectoratului, Elena Băetrău. V-om reveni.