Jurnalul Săptămânii, 31 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Împovărați de nevoi, cu venituri mici și abia ieșiți dintr-o criză financiară generată de pandemie, aflăm, din nou, cu stupoare, că ne așteaptă noi scumpiri. Din toamnă vom plăti mai mult pentru gazele naturale. Deocamdată, nu se știe care vor fi noile tarife, dar un lucru este cert: moldovenii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru achitarea facturilor. Anunțul a fost făcut de către directorul general al companiei "MoldovaGaz", într-o emisiune la un post regional.

Pentru a-i determina pe oameni să se imunizeze, se deschid centre de vaccinare în cele mai neobișnuite locuri. Unul dintre acestea este la Aeroportul Internațional Chișinău. În următoarele trei săptămâni, noul centru de imunizare va activa zilnic, între orele 8.00 și 21.00, iar ulterior – în funcție de fluxul de pasageri. La punctul de vaccinare de la aeroport sunt disponibile trei tipuri de seruri anti-COVID: Johnson&Johnson, AstraZeneca și Pfizer.

Iar în domeniul petrolier se întâmplă lucruri stranii. Unele stații PECO, de zile bune, nu mai vând motorină, iar unii petroliști consideră că piața produselor petroliere activează sub influența unui șantaj din partea importatorilor. Ei sunt acuzați că ar avea stocuri de carburanți, dar refuză să vândă. Potrivit specialiștilor, situația va reveni la normal abia la mijlocul lunii august.

Opinia ta contează. Comentează!